Kunstwerken met als onderwerp allerlei aspecten van tijd en ruimte, het bewustzijn en (on)sterfelijkheid.

uit 1980 tot 2015 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

doorzien

2015

...Inzicht, vrede in het hart, doorzien.

prana

2015

Levensenergie inblazen, het bezweren van het kwaad.

Stilleven

2011

Wat vruchten, een boek en een vaas

Warp 3

2007

Er ontstaat ruimte, die licht mogelijk maakt, dat zich van de duisternis losmaakt. De allereerste scheppingsdaad uit liefde: de tijd  maakt zich los uit de eeuwigheid.

Zonsondergang

2007

Het heeft iets van een definitief einde. Het einde komt niet van de kant van de zon, maar vanaf de kijker. Op de voorgrond is alle vorm en kleur al bijna weggevaagd.

Down To Earth

2008

Uitgangspunt bij het maken van dit schilderij was de idee van het 'bezielen' van de materie.

Yggdrasil's Zaailingen

1996

Yggdrasil voedt alle wezens met een levengevende honingdauw. De werelden die op alle niveaus van het bestaan aan zijn takken hangen, ontvangen van de goddelijke wortels wat nodig is voor de groei: aanleg uit de bron van Urd, materiële substantie uit de bron van Mimer en passende uitdrukkingsmiddelen uit de rivieren van levens van Hvergälmer. Bij de dood, als de geest zich terugtrekt zoals het voedingssap in de wortels, blijven de zaden voor toekomstige belichamingen als een onvergankelijk geheugen bestaan, terwijl het lege stoffelijke omhulsel voor toekomstig gebruik wordt omgevormd, zoals de bladeren van de bomen vallen en in de winter gaan rotten en de bodem verrijken.

 

Levenslijnen

1980

De kringloop van het leven en de dood. Iedere golfje is nieuw leven. Jeugd, ouderdom en vergankelijkheid: de natuur van het leven op aarde.